Laminant Parke

Verano Mutfak

Laminant Parke

Laminant ne demek?

Sıkıştırılmış talaş üzerine reçine emdirilmiş kağıt baskıya laminat denir. Laminat doğal bir malzeme değildir, arasında doğal ağaç değil, onun yerine kaplama olarak MDF veya HDF malzemesi bulunur.

Laminant parke nedir?

Laminant ile oluşturulan, yani preslenmiş talaş üzerine reçine emdirilmiş kağıt baskı ile yapılan zemin kaplaması parkeye ise laminant parke denir. Denge kağıdı, Hdf tabakası, kağıt tabaka ve en üst katman olan cila tabakası, laminant parkenin bölümlerini oluşturur.

Laminant parke renkleri nelerdir, hangi renk parke tercih edilmelidir?

Seçenek çok olmakla birlikte, en çok tercih edilen laminant parke renkleri meşe, açık meşe, gri, gümüş meşe, gül, ladin ve cevizdir. Laminant parke renkleri arasında açık renk parke rengi görsel olarak daha güzel olmakla birlikte temizliği biraz zordur, koyu ceviz rengi gibi çok koyu renk olanlar ise tozu çok belli eder. Bu nedenle açık ahşap rengi veya kirli beyaz ideal seçenekler olabilir. Laminant parke rengi seçerken kullanılacağı alandaki duvar renkleri de dikkate alınmalıdır.

Laminant parke modelleri farklı gruplara ayrılır. Ev tipi parkeler, ofis ve ticari alanlar için parkeler, sessiz parkeler ve spor salonu parkeleri bunlardan bazılarıdır. Laminant parke desenleri de bu gruplara göre belirlenir. Ev tipi parkeler genellikle laminant süpürgelik ile birlikte satılır. Laminant parke süpürgelikleri, seçilen parke modeli ve desenine uygun olarak kombinlenir, çünkü parkelerin bütünlüğü süpürgeliklerle sağlanır. Süpürgelik nedir diye soracak olursak, duvarların zemin döşemeyle birleştiği dip kısımlarına uygulanan, döşemeyle duvarı birbirine bağlayan, ahşap, plastik, laminant malzemeden oluşan dekorarif bir elemandır.

Laminant parkenin avantajları

Kaliteli bir laminant parke kolay kolay çizilmez, güneş ışınlarına maruz kalsa dahi rengi solmaz ve sigara ateşi gibi sıcaklıklara karşı dayanıklı olur. Laminant parkeler darbelere karşı dayanıklıdır, bakımı kolaydır, cilalama ve sistre gerektirmez. Yerden ısıtma sistemli binalarda rahatlıkla kullanılabilir, kimyasal temizlik malzemelerine karşı dayanıklıdır. Leke tutmaz, toz tutmaz.

Lamine parke nedir?

Lamine parke, tamamen doğal ağaç malzemeden üretilen zemin kaplama türüdür, ağaç malzemenin iklimleme ve kurutma işlemlerinden geçirildikten sonra preslenerek parke haline dönüştürülmesine lamine parke denir. Ağaç malzeme bu işlemler sayesinde rutubete karşı dayanıklı hale gelir.

Lamine parkeler, ahşabın doğal yapısı ile bulunduğu mekana ahşabın sıcak hissini yansıtırlar. Ayrıca tamamen doğal malzemeden üretildikleri için sağlığa zararlı hiçbir madde içermezler. Lamine parkeler, ahşap olmaları nedeniyle yüksek frekanslı sesleri yutarak bulundukları mekana akustik destek sağlarlar. Lamine parkeye çıplak ayakla basıldığında toprağa basar gibi vücuttaki stresi ve elektriği alır.

Lamine parke renkleri arasından hangi renk tercih edilmelidir?

Seçenek çok olmakla birlikte, en çok tercih edilen lamine parke renkleri meşe, açık meşe, gri, gümüş meşe, gül, ladin ve cevizdir. Laminant parke renkleri arasında açık renk parke rengi görsel olarak daha güzel olmakla birlikte temizliği biraz zordur, koyu ceviz rengi gibi çok koyu renk olanlar ise tozu çok belli eder. Bu nedenle açık ahşap rengi veya kirli beyaz ideal seçenekler olabilir. Lamine parke rengi seçerken kullanılacağı alandaki duvar renkleri de dikkate alınmalıdır.

Laminant parke ile lamine parke arasındaki farklar nelerdir?

Lamine parke % 100 doğal malzemeden üretilir ve sağlık için zararlı madde içermez, laminant ise kağıt baskı ara katmanı ile yapay malzemelerden oluşur.
Lamine parke doğal ağaç olduğu için sistre cila gibi düzenli bakım gerektirir, laminant parkeyse herhangi özel bir bakım gerektirmez, nemli bir bezle silmek yeterlidir.
Lamine parke ahşabın doğal sıcaklık hissini yansıtır, vücuttaki elektriği alır, sesleri emer. Laminant parkede bu özellikler yoktur.
Lamine parke fiyatları, doğal ağaç olması nedeniyle laminant parke fiyatları ile karşılaştırıldığında oldukça yüksektir.

Tamamlanan proje görsellerimiz için galeri sayfamızı ziyaret ediniz.

Galerimiz